fbpx

laddar

Anställa personal
By cariera blogg

Anställa

Anställa personal baserat på hur de ser ut?

Återförsäljare Abercrombie & Fitch är under utredning i Frankrike för att använda utseende som en viktig determinant i anställning. Medan företaget hävdar att det är att hyra modeller – en roll där utseendet är naturligt viktigt att anställda faktiskt används som försäljningskontor, där utseendet är mindre viktigt.

USA

I USA har en domstol nyligen beslutat i New Jersey att cocktail servitriser på kasinon kan anställas och avfyra baserat på utseende och särskilt vikt. Om du vill vara Borgata babe så var det en förväntan att du var, ja en älskling. Domstolar har i stor utsträckning funnit att utseendet inte kan vara en faktor om det inte är en viktig del av ditt jobb.

STUDIER

Ska du kunna anställa personal baserat på hur de ser ut?

Studier har funnit att personer som anses vara snygga får ofta preferenser i att anställa och göra bättre i försäljningen. Självklart fungerar det båda sätten. Du kan vara för varm. Enligt en Iowa domstol kan distraherande skönhet vara skäl för uppsägning. Så, som företagsägare, borde du få använda utseende i personalbeslut? Ta vår omröstning och dela dina tankar i kommentarfältet nedan.


Sök jobb hos Cariera idag www.cariera.se/ansokan| Rekrytering och Bemanning i Sverige. Ni kan även nå oss på mail.

Logga in

Registrera dig

Glömt lösenordet?

Hitta jobb

Dela