Kategorier
Annat

Fastighetsboxar – vanliga frågor

Många BRF:er och fastighetsägare – samt större företag – har börjat använda sig av fastighetsboxar snarare än klassiska dörrar med brevinkast. Fastighetsboxar är en bra lösning som kommer med många mervärden och fördelar, men det finns också vissa saker att tänka på.

Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om fastighetsboxar och ge dig som läsare en lite bättre och mer nyanserad bild av vilken investering det handlar om. Enligt följande:

Varför underlättar fastighetsboxar?

Man får som boende en trygg rutin vad gäller sin post. På samma sätt som du gör på din dörr kan du skriva – Ej Reklam – och slippa den biten. Många fastighetsboxar har även tillhörande lådor för detta där reklamen kan placeras i samband med utdelningen. En annan fördel handlar om storleken: många vanliga paket kan rymmas och genom detta så slipper man hålla på med avier och springa till olika postombud för att hämta varor man beställt. En klar fördel.

Är fastighetsboxar säkra?

Ja, utan tvekan – men det handlar också om att välja en trygg tillverkare. Idag finns det flera sådana som använder sig av robust material och som lägger ett stort fokus på en helhet där varje liten detalj är genomtänkt för att skapa en så säker och stabil lösning som möjligt. I den här frågan är rådet att välja svenskt. Dels så handlar det om hög kvalitet, dels om snabb leverans, dels om professionell installation – men även om framtida service och underhåll.

Hur låser man fastighetsboxar?

Det finns dels en möjlighet att använda en klassisk nyckel, men dels så går det även att integrera fastighetsboxar i ett mer modernt system. Har ni exempelvis blippar så kan man enkelt sammankoppla dessa mot boxarna och därigenom också få ytterligare bekvämlighet.

Passar de för alla?

Ja, det finns definitivt fastighetsboxar för alla typer av fastigheter. Detta vågra vi säga som en följd av att fastighetsboxar kan skräddarsys efter hur stort utrymme som finns tillgängligt och att det även går att anpassa lösningen efter övrig interiör och arkitektur i en fastighet. Det finns moderna lösningar och det finns mer klassiska modeller som fungerar i exempelvis fastigheter med anor från en lång tid tillbaka.

Varför är fastighetsboxar en bättre lösning?

Kombinerar man fastighetsboxar med säkerhetsdörrar så har man en lösning som ger en enorm trygghet. Det minimerar risken för inbrott då den svaga punkten på en dörr – brevinkastet – försvinner och att den självklara vägen för en tjuv därmed inte längre finns tillgänglig. Dels så handlar det också om säkerhet vid en brand: en säkerhetsdörr står emot både eld och stänger ute giftig rök. Det handlar om viktiga minuter som kan rädda liv. En vanlig dörr och ett brevinkast på en sådan ger röken en ingång som kan vara dödlig. Ur ett mer vardagligt perspektiv så stänger en säkerhetsdörr ute allt oljud och buller från grannarna och ger samtidigt en bostad utan kalldrag från dörren. Det ger, helt enkelt, en bättre inomhusmiljö.