Kategorier
Företagande

Pallställ – effektivisera lagret 

Ett vanligt problem för företag med lagerhållning är att det utrymme man har till sitt förfogande snabbt förvandlas till ett kaos. Det fylls hela tiden på med nya varor och gods och man får med detta svårt att rymma allting – och framförallt också svårt att hitta det man söker. Allt detta ger en ineffektivt arbetsplats där man hela tiden ser att flaskhalsar finns i vägen för ett snabbare och mer sömlöst arbete. Dessutom ökar denna undermåliga organisering också risken för olyckor. 

Lösningen för många är att man söker större lokaler, men med detta kommer också betydligt högre kostnader på köpet – samtidigt som man också kan räkna med att vissa kunder försvinner. Ett bättre alternativ är att börja om och göra rätt. 

Genom att investera i pallställ kan man skapa ett lagerutrymme som fullt ut är anpassat för de egna unika behov man har – och för hur lokalerna ser ut. Pallställ kan alltid anpassas och modifieras efter hur verksamheten är uppbyggd. Det går att anpassa pallställ vad gäller djup, bredd och höjd och varje enskilt hyllplan kan också göras om för att rymma de pallar med varor man hanterar. 

Maximera utrymmen med pallställ 

Höjden är en viktig fråga och där kan många företag nå helt nya nivåer genom rätt pallställ. Finns inget utrymme på golvet? Titta uppåt: det finns alltid en massa plats längre upp – och genom att investera i pallställ så tar man också tillvara på detta utrymme. 

Priset för pallställ? Ytterst varierande, men man bör även veta att det finns en fin marknad för begagnade pallställ. Att köpa begagnade pallställ behöver inte vara en sämre lösning. Väljer ni rätt leverantör så är dessa noggrant kontrollerade och i ett väldigt gott skick – men till ett betydligt lägre pris. 

Var dock noga med att leverantören även kan hjälpa er med montering och med att skapa lösningar som passar för era lokaler och era behov.