Kategorier
Okategoriserade

Kontorsflytt – ta hjälp hela vägen 

Att flytta till nya lokaler innebär en stor utmaning för ett företag. Hur ska man kunna transportera och installera alla saker inom den planerade tiden – utan att det drabbar arbetsinsatsen hos de anställda? Målet med en kontorsflytt ligger i just det: man ska kunna sätta igång med arbetet direkt – med den enda skillnaden att det sker i nya lokaler. 

En kontorsflytt är ett projekt som måste planeras. Oavsett om det handlar om en flytt som ska ske till större lokaler, mindre lokaler eller i syfte att placera företaget på en mer attraktiv adress så kommer man att stöta på utmaningar. 

Kontorsflytt kräver planering 

Det bästa är att förbereda sig för dessa och att man i god tid gör en inventering, går igenom vad som ska följa med, räkna på antalet kartonger, hyra flyttbilar och se till att en flyttfirma kan vara behjälplig under själva flyttdagen. Handlar det om exempelvis tyngre föremål så kräver dessa ofta en separat hantering och transport – och inte sällan så kan man också behöva exempelvis liftar för att kunna transportera och lyfta kassaskåp och andra föremål med tyngd. 

Proffs på kontorsflytt gör jobbet 

Hinner man det? Svaret är ofta nej. En kontorsflytt ska ses som ett separat projekt som planeras och utförs vid sidan av den ordinarie verksamheten och detta innebär att man också gör bäst i att ta hjälp av en partner som specialiserat sig på området. 

Genom att ta professionell hjälp med en kontorsflytt så kan ett företag luta sig tillbaka och arbeta som vanligt – detta medan partnern inom företagsflytt sköter allt som har med packning, inventering och logistik att göra. 

Detta innebär att man också i slutändan får en smidigare flytt. De anställda kan åka till den nya arbetsplatsen, sätta sig ned vid sina arbetsstationer och arbeta som vanligt – men med skillnaden att det är en helt ny miljö. Exakt som man vill att en kontorsflytt ska se ut.