Kategorier
Företagande

Outsourcing av lön är praktiskt

Du sparar massor av jobb om du anlitar en konsultfirma för att sköta alla lönerutiner. Många företag har valt outsourcing av lön och minskat administrationen.

Det är effektivt att låta en utomstående lönespecialist hantera allt som gäller löner, skatter, semesterlön, övertid och allt annat som ska registreras och beräknas för personalen. Du vet själv alltför väl hur det är när folk kommer och klagar över sin nettolön, som är för liten, eller kvarvarande semesterdagar, som är för få. Du slipper allt onödigt gnäll när du väljer att outsourca lön.

De som sköter din löneoutsourcing har också tillgång till mycket kraftfulla datorer, där både skattsedlar och anställningsformer är inlagda. De kan hantera avancerade frågor om olika sorters avtal och har koll på fackförbundens regler.

Alltid någon på plats för outsourcing av lön

En konsultfirma avlastar dig på en mängd olika sätt. Exempelvis kan personalen där ta semester i skift, och du får därför alltid lönerna gjorda, även vid jul och sommarsemestrar. Du behöver inte ens ha någon anställd för att sköta lönerna. Du slipper också riskera att någon i din personal råkar avslöja lönedetaljer. Allt sköts smidigt utanför företaget.

En annan fördel är att du slipper uppdatera en mängd kunskaper om arbetsgivaravgifter och hur man detta året ska skicka kontrolluppgifter till Skatteverket. Du outsourcar allt i ett enda svep och frigör tid och energi för andra saker i företaget. Många företag har efterhand upptäckt denna fantastiska tjänst, och de upplever att det är väl värt varenda krona det kostar.