Kategorier
Catering

Jakten på det perfekta stekta ägget med en cateringfirma

Finns det ett perfekt stekt ägg? Gåtan har gäckat varje cateringfirma så länge det har funnits cateringfirmor. Svaret är så klart att det är en smaksak.

Det perfekta stekta ägget. Det finns en förrädisk elegans i det. Att steka ett ägg borde inte vara så svårt men ändå spricker gulan och ändå bränner kanterna vid. Firmor inom catering i hela Sverige har sökt svaret på gåtan om hur man egentligen steker ett ägg så att det blir perfekt.

Pocherade ägg och äggröra i all ära men det stekta ägget har något som gör det extra utsökt. Detta extra är fett. Självklart blir det godare när man tillsätter fett och salt. Men en stekpanna kan också skapa kaos. Så hur gör en cateringfirma som alltid får till perfekta ägg på brunchen eller middagen?

En cateringfirma har sin egen metod för att steka det perfekta ägget

Det viktigaste för att få till ett perfekt stekt ägg är temperaturen i stekpannan. Åsikterna bland cateringfirmor går isär när det kommer till vad som är den rätta temperaturen. Svaret är att det är en smaksak! Hög temperatur ger ett ägg som är karamelliserat och krispigt, med rinnig gula.

En medelhög temperatur ger däremot ett ägg som är genomstekt. Det kan göra ägget sladdrigt – tricket är då att använda mer olja så att ägget nästan friteras långsamt. Genom att försiktigt luta stekpannan åt olika håll under stekningen blir gulan oemotståndligt krämig. Oavsett vad du väljer kommer resultatet bli perfekt.