Kategorier
Renovering

Kan ommålning av kontoret skapa bättre arbetsmiljö?

Som chef eller ansvarig på en arbetsplats vill man självklart att de som arbetar där skall trivas. Vi listar några av de saker som du kan göra som ökar trivseln och förhoppningsvis produktiviteten hos de som arbetar där.

En god stämning kan inte köpas
Att kontinuerligt arbete med arbetsmiljöfrågor som delaktighet, säkerhet och ergonomi är det absolut viktigaste om du vill skapa hållbar och genuin trivsel. Har man inte den grunden så spelar inte det andra så stor roll heller. De flesta har hellre en bra kommunikation med sin chef än en dyr kaffemaskin i fikarummet. Gör man arbetet och ser till att ens anställda mår bra i kropp och själ så lönar det sig på sikt med både god stämning, lojala kollegor och mindre sjukskrivningar.

Måla om kontoret

Lite färg kan göra otroligt mycket för den allmänna trivseln. Om väggarna börjar se lite grå och slitna ut är det hög tid att ringa en målare i Stockholm och måla om. Lila, grönt och gult är bra färger som lämpar sig för kontorsmiljö. De hjälper till att aktivera hjärnan och får dina medarbetare att tänka utanför boxen.

Hyr in växter

Få vet om att man kan hyra växter till kontoret. Det är ett mycket praktiskt och lätt sätt att få njuta av grönska och samtidigt slippa skötseln av plantorna. Du kan nämligen välja att inkludera tillsyn av växterna i hyran. Växter på kontoret ökar trivseln avsevärt. Studier har visat att ett kontor där man inreder med växter så minskar irritation med 44%, spänning med 37% och trötthet med 38%. Produktiviteten ökade dessutom markan i växttäta arbetsmiljöer med hela 15%.

Gott kaffe gör susen

Få saker piggar upp så mycket som en kopp med riktigt gott kaffe! Se därför till att dina anställda alltid har tillgång till kaffe av hög kvalitet. Dåligt kaffe kan orsaka hälsoproblem som magont och halsbränna, dessutom gör det att dina medarbetare går iväg från kontoret för att köpa kaffe. Hyr en fin kaffemaskin eller köp en lyxig kaffebryggare och börja prenumererar på kaffe av lite högre klass så ska du se att smilgroparna hos dina arbetskamrater vänds uppåt!